Nincs engedélyezve a javascript.
Boldogabb élet - jó halál

Boldogabb élet - jó halál
Eutélia - eutanázia

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
3 420 Ft
Borító ár:
4 500 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
4 050 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Egyre több betegséget tudunk legyőzni. Nem csak betegségek lefolyásába avatkozunk be: ha kell, császármetszéssel segítjük ki a magzatot a számára már elviselhetetlenül szűk anyaméhből.
Leírás
Raktári kód:
221626
EAN:
9786156372857
Megjelenés:
2024.06.19.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
135 x 195
Nyelv:
magyar
Egyre több betegséget tudunk legyőzni. Nem csak betegségek lefolyásába avatkozunk be: ha kell, császármetszéssel segítjük ki a magzatot a számára már elviselhetetlenül szűk anyaméhből. Akkor hát miért nem tartjuk felelősségünknek, hogy kisegítsük az életből a terhét tovább cipelni – emberi méltóságától megfosztottságát elviselni – már nem képes meghalni vágyót? Ehhez és hasonló alapvető kérdésekhez kell vissza-visszatérnünk, remélhetőleg mindig egy lépéssel előbbre jutva.
A jó halálhoz azonban önmagában még a haldoklás hatásos lerövidítése sem vezet. A példamutatóan jó, méltóságteljes halál eléréséhez – amely az itt maradók haldoklás- és elmúlásfélelmének enyhítésével boldogabbá teszi az ő életüket is – semmiképp sem elég.
Ezért vezettem be az eutélia fogalomkörét, amely jó véget jelent, és magába foglalja mindazt, ami elvezethet életutunk méltóság- és szeretetteljes befejezéséhez. Ehhez nem elég az eutanázia legalizálása, sőt egymagában talán még ronthatná is az ilyen értelemben vett jó halál esélyét. A valóban jó halálhoz másféle gondolkodásmódra van szükség – arra, hogy kibéküljünk az életutunk végén türelmesen ránk váró, megváltó halállal.

Rég kivettük „Isten” kezéből a halált: Az új törvényeket nem szabad többé a középkor előtti fogalmakból vagy előzményekből levezetni. A modern biológiai, fiziológiai, pszichológiai, filozófiai és szociológiai fogalmak ismeretében, valamint a halállal és a haldoklással kapcsolatos kérdések összetettségét figyelembe véve kell azokat elfogadni vagy módosítani.
Vélemények