Nincs engedélyezve a javascript.
Szólásszabadság

Szólásszabadság
A globálisan összekapcsolt világ tíz alapelve

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
6 299 Ft
Borító ár:
6 999 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
6 299 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Soha nem volt ekkora szólásszabadság a világon, mint amit manapság megélünk. Köszönhetően az internetnek és a közösségi hálónak.
Leírás
Raktári kód:
209186
EAN:
9789635045051
Megjelenés:
2022.09.21.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
856
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
700
Soha nem volt ekkora szólásszabadság a világon, mint amit manapság megélünk. Köszönhetően az internetnek és a közösségi hálónak.

Ennek az ellenkezője is igaz: soha nem volt ekkora hatása egy-egy közösségre az elhallgattatásnak, a hálóról való letiltásnak, azaz a szólásszabadság korlátozásának. Az is új jelenség, ahogy egy szöveg kinövi a saját kereteit, ahogy a kézzel fogható könyv mellett megjelenik a digitális, amely meghaladja a hagyományos könyv fogalmát. Végtelen számú széljegyzetet és utalást csatolhatunk állításainkhoz, mint ahogy a tudásunk forrásának sem szabhat határt ma már semmi.
Az Oxford Egyetem tudományos projektjeként a könyvvel egy időben megszületett a tizenhárom nyelven olvasható, folyamatosan bővülő freespeechdebate.com oldal, ahol a felvetődött vitás kérdéseket tovább rendezi Ash. Kiinduló tétele ugyanis így szólt: a poszt-Gutenberg világot nem lehet gutenbergi formában leírni.

Hatmillió évre lenne szükségünk, ha meg akarnánk nézni az egy hónap alatt a netre felrakott összes videót. S akkor még nem beszéltünk a szöveges tartalmakról. Vajon hol húzhatjuk meg a szólásszabadság határát? Vitára fel!
Vélemények