Nincs engedélyezve a javascript.
Twillight - Alkonyat

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
3 959 Ft
Borító ár:
4 399 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
3 959 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik.
Leírás
Raktári kód:
145573
ISBN:
9789639708952
EAN:
9789639708952
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
502
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
590
Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…
A szerzőről
Stephenie Meyer
Stephenie Meyer

Stephenie Morgan Meyer amerikai írónő a Connecticut állambeli Hatfordban született 1973. december 24-én. Szülei Stephen és Candy Morgan. Keresztnevét édesapja után kapta, persze lányosítva. Öt testvére van: Seth (aki az írónő honlapját szerkeszti), Emily, Jacob, Paul és Heidi. Gyermekkorukat közösen Phoenixben, Arizonában töltötték. A szerző itt ismerkedett meg férjével is (akinek beceneve "Pancho") és 1994-ben össze is házasodtak. Stephenie egy évvel később sikeresen befejezte a Brigham Young Egyetem angol szakát.

Az Alkonyat-sorozat Stephenie Meyer legfontosabb alkotása, mely világhírűvé tette, az az Alkonyat-sorozat. Érdekesség, hogy a történet ötlete álmában fogant meg, egészen pontosan 2003. június 2-án. Az álmában egy halandó lányt látott, aki egy vámpír fiúval beszélgetett egy mezőn. A vámpír szerelmes volt a lányba, de ugyanakkor mérhetetlenül kívánta annak vérét is. Miután Stephenie felkelt, úszóedzésre vitte fiait, és amíg rájuk várakozott, addig aprólékosan megírta álmának történéseit, később ez lett az Alkonyat egyik leghíresebb, a 13. fejezete. Ezt követően szinte minden napját a számítógép előtt töltötte és írt. Éjjeliszekrényére jegyzetfüzetet és ceruzát készített ki. Amikor éjjel vagy reggel felébredt és álmában olyan dolgot látott, ami a könyv hasznára válhat, akkor rögtön leírta. Azelőtt soha nem írt semmit, de onnantól, hogy papírra vetette a 13-as fejezetet, csupán három hónapjába telt, míg elkészült a teljes könyvvel.

Az Alkonyat filmadaptációja egy négyrészes, különálló, romantikus fantasyfilmekből álló sorozat, melyet a Summit Entertainment stúdió jegyez. A filmek alapjául Stephenie Meyer azonos című regényei szolgálnak, a főszerepben Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner látható. A sorozat első két filmje összesen több mint egymilliárd dollárt jövedelmezett, az Alkonyatot 2008. november 21-én mutatták be, míg az Alkonyat – Újholdat 2009. november 20-án. Az Újhold eladási rekordot döntött az első vetítési napon, amikor 72,7 millió dolláros bevételt produkált.

Az Alkonyatot gyakran a Harry Potter-rel emlegetik egy lapon, hiszen Joanne K. Rowling esete nagyon hasonlít a Meyeréhez. Egyszerű amatőr írónők ugyanazon korosztályt meghódító világsikerű könyvet írtak. Az Alkonyat-sorozat népszerűsége valóban elképesztő, számokban is jól mérhető, több mint 37 nyelvre fordították le.

Fedezd fel Stephenie Meyer remek könyveit a Book24 kínálatában és a további ifjúsági regényeinket!

Vélemények