Nincs engedélyezve a javascript.

A karácsonyi öröm mindenkié

4 könyv a karácsonyfa alá szülőknek, nagyszülőknek

b24_blogcikkek_600x400_jpeg.jpg

A karácsonyi varázslat, az ajándék öröme mindenkié: gyerekeké, szülőké, nagyszülőké. Az ünnepi ajándékötletek között a könyv egy biztos pont, amellyel egyetlen korosztály tagjainál sem nyúlhatunk mellé. Válogatásunkba most szülőknek, nagyszülőknek gyűjtöttük össze azokat a kiadványokat, amelyekkel örömteli pillanatokat szerezhetünk nekik a karácsonyfa alatt.


Az ünnepi ajándékválasztás soha nem egyszerű dolog, mert sok apró tényezőn múlhat, hogy betalál-e egy-egy meglepetés.

De vannak olyan korosztályok, amelyeknek tagjait még az átlagosnál is nehezebb meglepni, mert az évek során sok-sok ajándékot kaptak már, így nehéz újdonsággal előrukkolni az esetükben. Ide tartoznak a szülők és a nagyszülők. Nekik egy, az érdeklődésüknek, ízlésüknek megfelelő könyv ideális választás lehet.

A sikerlista kínálatunkból az első választásunk egy igazi gasztronómiai csemege. A Bea konyhája – Családi receptek egyszerűen című kiadvány Gáspár Bea konyhájába enged bepillantást. Bea asszony receptjeivel megmutatja, hogyan tudjuk közös asztalhoz ültetni a családtagjainkat finom ételekkel, legyen szó egy könnyű ebédről vagy épp egy klasszikus vacsoramenüről. A könyvbe válogatott receptek közös nevezője, hogy bármelyikük gyorsan, könnyen és költséghatékonyan elkészíthető.

Bea konyhája - Családi receptek egyszerűen

Bea konyhája - Családi receptek egyszerűen

Gáspár Bea
BOOOK, 2022.11.07.

Az ételek világából egy ugrással hopponáljunk át a kalandok és a varázslatok terepére, és hagyjuk, hogy magával ragadjon J. K. Rowling oly ismerős, de mégis rejtélyes univerzuma. A Legendás állatok: Dumbledore titkai című regény ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Albus Dumbledore végső csapásra készül Gellert Grindelwald ellen, de a szíve mélyén tudja, hogy egyedül nem győzhet. Ezért csatába hívja egykori tanítványát, Göthe Salmandert és barátait, hogy segítsenek neki legyőzni a sötét erőket összegyűjtő, mind hatalmasabb erejű varázslót. A küzdelem a szeretet és a hűség nevében mindent és mindenkit próbára tesz.

Legendás állatok: Dumbledore titkai

Legendás állatok: Dumbledore titkai

A teljes forgatókönyv

J. K. Rowling, Steve Kloves
Animus Könyvek, 2022.09.20.

A varázslók világába tett kitérő után jöjjön egy másik nagy kaland James Norbury jóvoltából. Az utazás – Nagy Panda és Kicsi Sárkány című novelláskötetben az előző részben megismert két főszereplő útra kel, hogy helyre billenjen Kicsi Sárkány lelki világa és borúra derű jöjjön. Útjuk során ugyan távol kerülnek az otthonuktól, de annál közelebb önmagukhoz és egymáshoz. Kalandjuk lényegi eleme a változás elfogadása, hogy nehézségek nélkül nincs fejlődés. Az emberi világban sem.

Az utazás - Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Az utazás - Nagy Panda és Kicsi Sárkány

James Norbury
21. Század Kiadó, 2022.11.17.

És el is érkeztünk ajánlólistánk utolsó darabjához, amely felteszi a pontot az i-re, meghitt lezárást ad az utazásoknak, a kalandoknak. Meik Wiking – A hygge otthon című könyve a meghitt otthonról szól, ami a kapcsolódás és a nevetés helyszíne. A hely, ahol körülölel a biztonság, ahol a támogatás és a megértés a mindennapok része, ahol nem kell másnak mutatni magunkat, mint akik valójában vagyunk.

A dán szerző a skandináv lakberendezés elemein keresztül mutatja be, hogyan hat az otthon szervezése a lakók jóllétére, boldogságára, hogyan érezhetjük magunkat jobban abban az élettérben, amely minden nap körülvesz bennünket.