Nincs engedélyezve a javascript.

A könyv és a szerzői jogok világnapja – fedezd fel az olvasás örömét!

b24_blogcikkek_600x400_jpeg_15.jpg

Boldognak lenni jó. Örülni jó. De milyen eszközök, tevékenységek segíthetnek megteremteni ezt az életállapotot? Meglepő módon nem a nagy dolgok, sokkal inkább egy-egy olyan apróság, amelyet tudatosan talán végig sem gondolunk. A könyv és a szerzői jogok világnapja pont ilyen boldogságmorzsát ad, az olvasás örömét. Mi pedig megmutatjuk, milyen könyveket válassz, ha te is meg szeretnéd élni ezt az érzést.


Hányszor, de hányszor beszéltünk már arról, hogy miért jó olvasni! A könyvek karban tartják az agyunkat, segítenek fejleszteni a társas készségeinket, az empátiánkat, a kognitív képességeinket, bővül általuk a szókincsünk, fejlődik az érveléstechnikánk és a kreativitásunk, valamint hatékony kikapcsolódást nyújtanak a hétköznapok stresszhelyzeteiben.

De mindezek felett azért jó felütni egy kötetet és elmerülni a sorok között, mert egyszerűen örömet ad és okoz.

Az olvasás öröme

Az olvasás izgalmas kaland, éltető örömforrás, amely ezen túl a legkülönfélébb élmények és ismeretek forrása is. Az olvasás nem csak annyit ad, amit az adott mű szerzője beleírt a könyvbe, hanem benne vagyunk mi, olvasók is, és mindaz, amit a fantáziánk felfedez a sorokban, a sorok között.

Az olvasással átadhatjuk magunkat egy másik világ történetének, gondolatainak, érzelmeinek. Olyan élményt ad, amelyet senki nem vehet el tőlünk és amely egy, akár életre szóló változást is elindíthat bennünk.

A könyv és a szerzői jogok világnapja

Az UNESCO 1995. évi párizsi konferenciáján nyilvánította április 23-át A könyv és a szerzői jogok világnapjává. A könyvek és az olvasás ünnepét, amelyet először 1996-ban rendeztek meg, azóta több mint 100 országban jegyzik.

Ezt a napot azóta az olvasás és annak örömeinek fontosságának kiemelésére szánjuk, hogy minél többen ismerhessék meg a könyvekben, az irodalomban rejlő erőt, amellyel színesíthetjük a fantáziánkat, igényes szórakozási formával tölthetjük meg a szabadidőnket és tanulhatunk a világról.

Legújabb könyvajánlónkkal most te is felfedezheted az olvasnivalók nyújtott örömteli és boldog pillanatokat!

A romantikus irodalom műfajából választottuk Emmy Abrahamson – Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki a bokorban lakik című könyvét, amelyegy önéletrajzi ihletésű történet egy fiatal lányról, aki arra vár, hogy végre rátaláljon az a történet, amelyet hosszú évek óta szeretne megírni és mások még nem dolgozták fel előtte. Egy nap megtörténik a csoda, a történet egy hajléktalan férfi képében érkezik meg Julia életébe. Vajon csak a múzsa ült le Julia mellé a padra vagy valami más is?

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik

A szerelem néha bűzlik. Vagy csak egy zuhanyra van szüksége?

Emmy Abrahamson
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.18.

Egri Lajos – A kreatív írás művészete című tudományos kiadványból lépésről lépésre megismerkedhetünk a forgatókönyvek, novellák és regények írásának alapjaival: mitől kel életre egy sztori, hogyan teremthetjük meg a történeteket éltető cselekmények dinamizmusát.

A kreatív írás művészete

A kreatív írás művészete

Egri Lajos
Gabo Kiadó, 2022.12.01.

Zakiya Dalila Harris – A másik fekete lány című műve a szerző első regénye. A feszültséggel teli krimi középpontjában két fiatal, fekete nő áll, akik mindketten ugyanannál a könyvkiadónál dolgoznak. Nella nagyon örül az új kollegának, mert szentül hiszi, hogy ők ketten majd tökéletesen megértik egymást. Ezért is döbben le, amikor a dolgok egészen más irányt vesznek és az új kollégától már nem csak a karrierjét kell féltenie.

A másik fekete lány

A másik fekete lány

Zakiya Dalila Harris
Gabo Kiadó, 2022.09.23.

Az e-könyv kínálatból King Lily – Írók és szerelmek című művére (amely nyomtatott formában is elérhető) esett a választásunk. A történet főszereplője Casey, aki egy súlyos szerelmi bánat után még az édesanyját is elveszíti. Életét teljesen kilátástalannak látja, hiszen miközben barátai már mind rátaláltak az útjukra, ő még mindig csak a keresési fázisban van és még a regényét sem tudta befejezni. Ebben az állapotában egyik napról a másikra egy szerelmi háromszögben találja magát. Elérkezett az idő, hogy végre eldöntse, milyen úton folytatja a jövőjét

Írók és szerelmek

Írók és szerelmek

(E-könyv)
Lily King
21. Század, 2022.