Nincs engedélyezve a javascript.

A közösség ereje - oszd meg másokkal is olvasmányélményeidet!

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-2.jpg

A könyvek világa egy fantasztikus hely, amely nemcsak az olvasás élményével ajándékoz meg bennünket, hanem közösségteremtő erejével támogat, erősít, felemel az olykor stresszes hétköznapokban.


Minden élmény egy kicsit több lesz, ha meg tudjuk osztani másokkal, ha az örömünket, érzéseinket, gondolatainkat tovább tudjuk adni egy közösségben, ahol a tagok, hozzánk hasonló érdeklődésű emberek lévén értik és érzik a mondanivalónkat. Az olvasással, a könyvek adta élményekkel sincs ez másképp.

Nagyon sokféle és -fajta, különböző célokat kitűző és célcsoportokat megszólító könyvklub, könyves csoport létezik az online és az offline térben.

Ezek egyike az #eztiselolvastam csoport, ahol elsődlegesen az olvasás szeretete köti össze a tagokat, akik szívesen osztják meg egymással kedvenc olvasmányaikat, vagy épp inspirációt, ötleteket adnak a többieknek egy-egy új könyv személyes használatra, vagy akár családtagoknak, barátoknak szóló ajándékként való beszerzéséhez.

Mire jó egy online könyves csoport?

A digitális térben - és azon belül is elsősorban a Facebookon - működő könyves csoportok a legkülönbözőbb elvek mentén szerveződhetnek. A legtöbbjüknek a középpontjában azonban mégiscsak az az egyszerű tény áll, hogy könyvet olvasni jó. Van, ahol nem bonyolítják túl a dolgokat, a tagok egyszerűen a könyves élményeiket osztják meg egymással, máshol különböző kihívásokban vehetünk részt, kritikákat írhatunk vagy tehetünk közzé a számunkra legjobb könyvek kapcsán, sőt olyan helyek is akadnak, ahol a tagok személyes kapcsolatba is lépnek egymással időről időre, könyvet cserélnek vagy pl. közös könyves programot szerveznek az offline világban.

Amíg eldöntöd, hogy belépsz-e az #eztiselovastam könyves csoportba, ajánlunk néhány könyvet, amelyet csatlakozásod után akár meg is oszthatsz majd a közösségben, mint friss olvasmányélményt.

A szabadság szerelmesei

A szabadság szerelmesei

Fábián Janka
Libri Könyvkiadó, 2022.11.07.

Elsőként a romantikus regények kedvelőinek ajánljuk Fábián Janka A szabadság szerelmesei című könyvét, amely a magyar szabadságharc előtti évekbe repíti vissza az olvasókat, egyenesen a Balaton partjára. Györöky Ilka és családja történetében egymást váltják a különböző érzések a szerelemtől a barátságon át a rivalizálásig, ellenségeskedésig. Az érzelmek csúcspontján érkezünk el 1848-hoz, amely sorsfordító év lesz a történet minden szereplőjének életében.

Karácsonyi krimik

Karácsonyi krimik

Agatha Christie
Helikon Kiadó, 2022.11.07.

Következzen a krimik kedvelőinek választott könyvajánlatunk, ami nem is lehetne más, mint a detektívregények királynőjének egyik gyűjteménye, Agatha Christie Karácsonyi krimik című kötete. A könyvben 4 történet is helyet kapott, amelyből háromnak a főszereplője Christie kedvenc belga nyomozója, a bajuszáról híres M. Poirot, a negyediké viszont a St. Mary Meadben élő vénkisasszony, Miss Marple. Bár a sztorik nem nélkülözik az ünnepi hangulatot, a fókusz mégiscsak a rejtélyeken van és persze azon, hogy elnyeri-e a méltó büntetését, aki például egy hullát hagyott a hóban, ami ráadásul később eltűnik, vagy épp egyáltalán nem bánkódik, sőt inkább megkönnyebbül rokonának halálhírétől.

Karácsonyi mese

Karácsonyi mese

Takács Viktória
Scolar Kiadó Kft., 2022.10.27.
Hagyományaink

Egyetérthetünk abban, hogy egyetlen valamirevaló könyvajánló sem jelenhet meg gyerekeknek szánt kiadvány nélkül. Takács Viktória Karácsonyi mese című könyvét valóságos ünnepi hangulat lengi körül. A kötetben egyszerre jelennek meg a karácsonyi ünnepkör modernkori szokásai és a régebbi idők hagyományai egy igazi családi történetbe ágyazva, ahol minden helyet kap, ami ilyenkor fontos: fa, ajándék, rokonlátogatás és egy csipet csoda. Ami talán nem is olyan kicsi.

Az eltűnt remény nyomában - Kapaszkodók nehéz időkre

Az eltűnt remény nyomában - Kapaszkodók nehéz időkre

Bagdy Emőke
Kulcslyuk, 2022.

Válogatásunk végére hagytuk Bagdy Emőke Az eltűnt remény nyomában – Kapaszkodók nehéz időkrepszichológiai témájú könyvét. Krízisekkel terhelt világunkban nem egyszerű reményteljesen, pozitív gondolatokkal telve haladni előre az életünkben. Mindannyiunkat fojtogat a bizonytalanság. A könyvben fellelhető válogatott írásokkal a szerző tanítani szeretne, tanítani arról az erőről, amely minden körülményt túlél és ott van mindenhol, még ha olykor nehéz is rátalálni. A remény az egyetlen lehetőségünk, hogy a víz felett tartsuk a fejünket és meglássuk a különbséget a katasztrófa és a probléma között, és a szemléletbeli különbség megismerésével párhuzamosan rátaláljunk a lehető legjobb megoldásokra.