Nincs engedélyezve a javascript.

Apák napi könyvajánló

apa_600x400.jpg

Az apák napja egy különleges alkalom, amikor lehetőségünk nyílik kifejezni szeretetünket és hálánkat azoknak a férfiaknak, akik az életünkben fontos szerepet játszanak. Legyen szó édesapáról, nagyapáról, keresztapáról vagy akár a férjünkről, egy jól megválasztott könyv tökéletes ajándék lehet számukra. Ebben a blogcikkben bemutatunk néhány kiváló könyvajánlót, amelyekkel garantáltan örömet szerezhetsz apák napján.

Az Apák napja eredete

Az első dokumentált apák napi ünnepségre 1910. június 19-én került sor Spokane-ban, Washington államban. Az ünnep kezdeményezője Sonora Smart Dodd volt, aki édesapja, William Jackson Smart előtt akart tisztelegni. William egy polgárháborús veterán volt, aki felesége halála után egyedül nevelte fel gyermekeit. Sonora elhatározta, hogy a hasonló áldozatos apák számára is kellene egy külön nap, hasonlóan az anyák napjához. Eredetileg édesapja születésnapján szerette volna, ezt a napot, ám a hatóságok nem készültek el ilyen hamar a teendőkkel. 

Miért érdemes könyvet ajándékozni Apák napjára?

A könyvek időtlen ajándékok. Egy jól megválasztott könyv nem csupán kikapcsolódást nyújt, hanem új világokat nyit meg, gondolatokat ébreszt és élményeket ad. Az apák napja remek alkalom arra, hogy egy személyre szabott könyvvel lepd meg édesapádat, amely az ő érdeklődési köréhez és személyiségéhez passzol.

Hogyan válasszunk könyvet Apák napjára?

Amikor könyvet választunk apák napjára, érdemes figyelembe venni az ajándékozott érdeklődési körét és olvasási szokásait. Gondoljunk arra, hogy milyen témák és műfajok érdeklik, és próbáljunk meg olyan könyvet választani, amely valóban örömet szerez majd neki. Ne feledjük, hogy a személyre szabott ajándék mindig különlegesebb és értékesebb.

Könyvajánló:

Somkuti Bálint - Negyedik generációs hadviselés – Árnyékháborúk a modern korban

A hadseregek működése és a hadviselés módszertana mindig is magán viselte az adott kor társadalmának lenyomatát. Éppen ezért fontos elgondolkodnunk rajta, hogy a hidegháború vége óta napjainkig eltelt évtizedekben miként alakult át a hadviselés, és milyen jelenségekre lehetünk figyelmesek a közelmúltban, illetve a szemünk előtt jelenleg zajló konfliktusok kapcsán. A szerző könyvében áttekinti ezen új módszertan elméleti hátterét, és esettanulmányokon keresztül felvázolja az aktuális trendeket, illetve a jövőben várható további változások körvonalait is, hogy minden érdeklődő számára világossá tegye, miként alakul át a hadtudomány napjainkban.

Negyedik generációs hadviselés – Árnyékháborúk a modern korban

Negyedik generációs hadviselés – Árnyékháborúk a modern korban

Somkuti Bálint
MCC Press, 2024.06.06.

Marcus Polman - A tökéletes steak

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse. Beszélt profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvében megosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát. Mindezen túl megtalálja 25 világhíres steak receptjét – a lenyűgöző Wellington-bélszíntől a tatárbifsztekig vagy Diane-steakig – illetve klasszikus mártások, pl. a béarni vagy bordeaux-i leírását. Továbbá a legfinomabb házi sült krumpli és más köretek receptjeit is.

A tökéletes steak

A tökéletes steak

25 világhíres recepttel

Marcus Polman
Gabo Kiadó, 2021.

Phil Jackson - Az utolsó szezon

A tizenegyszeres NBA-bajnok edző, Phil Jackson mindent tud arról, milyen az, amikor valaki a reflektorfényben áll. De semmi nem tette próbára annyira, mint ez a csak Hollywoodban lehetséges versenyfutás: a Lakers 2003-2004-es idénye.Csak kevés drámaibb idény lehetett ennél a sporttörténelemben, és még kevesebb az olyan edző, aki vetekedhetne Phil Jacksonnal abban a különleges képességben, hogy ilyen bölcsességgel és tisztasággal írjon erről. Összeállításának köszönhetően Az utolsó szezon egyszerre drámai és szórakoztató lecke az edzőségről és az életről.

Az utolsó szezon

Az utolsó szezon

Phil Jackson
G-ADAM Stúdió, 2024.06.04.

Ken Follett - A katedrális - Kingsbridge-sorozat 1.

A nagyszabású, több évszázadot átölelő Kingsbridge-trilógia története az angliai kisvárosban, Kingsbridge-ben kezdődik a l2. században. A tehetséges és ambiciózus Benedek-rendi perjel, Philip az apátság számára új templomot akar építeni, amely a világ legnagyobb gótikus katedrálisa lesz. Építőmestere az isteni tehetségű Tom, aki kreativitásával és szárnyaló fantáziájával képes felépíteni a 123 méter magas templomtornyot, ami sok évszázadon át a város büszkesége lesz. Mindez egy polgárháború kellős közepén történik, ahol Philipnek meg kell küzdenie célja megvalósításáért saját egyházának szűklátókörűségével és az emberi irigységgel is.

A katedrális - Kingsbridge-sorozat 1.

A katedrális - Kingsbridge-sorozat 1.

Ken Follett
Gabo Kiadó, 2024.02.09.