Nincs engedélyezve a javascript.

Nyári szerelem – ezeket a romantikus könyveket vidd magaddal a vízpartra!

b24_blogcikkek_600x400_1-1.jpeg

Nyáron a lazítás, pihenés időszakában könnyebben kerítenek hatalmukba az érzelmek, nyitottabbak vagyunk a meghittebb történetekre. Ilyenkor kikapcsolódásként nagyszerű választások lehetnek a romantikus könyvek, amelyekből most össze is gyűjtöttünk egy csokorra valót.

A romantikus és erotikus regények által szabadon kalandozhatunk egy másik világban, úgy élhetünk át szívdobogtató történeteket, hogy közben nem kell beleállnunk teljes valónkkal az érzelmek viharába, nem kell valójában megtapasztalnunk a fájdalmat vagy épp a szerencsés/szerencsétlen véletleneket. Nyáron nincs jobb szórakozás egy olyan regénynél, amely tele van érzelemmel, csábító szereplőkkel és felejthetetlen romantikus pillanatokkal.

A legjobb romantikus könyv képes arra, hogy elvarázsolja a szívet, a lelket és olyan élménnyel gazdagítson, amelyre hosszú ideig emlékezhetünk. Egy-egy klasszikus romantikus történet könnyed, mégis érzelmi mélységekkel teli kikapcsolódást kínál.

Kalandozz a világban!
A romantikus regények nem csupán a szerelemről és az érzelmekről szólnak, a történeteiknek, szereplőiknek hála távoli országokba, városokba utazhatunk, izgalmas kalandokat élhetünk át anélkül, hogy el kellene hagynunk az otthonunk kényelmét.

Felejtsd el a stresszt!
A romantikus történetekben való elmerülés, az olvasás nyújtotta kikapcsolódás remek lehetőséget ad arra, hogy átmenetileg kiszakadjunk a mindennapi rutinból és magunk mögött hagyjuk a stresszt. A szereplőkkel való azonosulás révén anélkül élhetünk meg nagy érzelmeket, hogy azoknak a drámai hatásait személyesen is meg kellene megtapasztalnunk, mégis segíthetnek ellazulni, más szemmel nézni a saját életünkre, világunkra.

Add át magad a szerelem erejének!
Mindannyian tudjuk, hogy a romantikus könyvek fő vonzereje a szerelmi szál. Ugyanakkor ezek a történetek nemcsak romantikus kapcsolatokat mutatnak be, hanem az emberi kapcsolatok sokféleségét és mélységét is megmutatják. A cselekményekből láthatjuk, hogy a szerelem mi mindenre képes: segíthet akadályokat legyőzni és a szereplők személyisége is megerősödhet. Mindez pedig példaként szolgálhat saját életünkre is.

Önkifejezés és kreativitás
A romantikus könyvek olvasása nem csak pihenést és kikapcsolódást nyújt, hanem ösztönzi a kreativitást is. A történetek saját írói készségeink fejlesztésére, illetve saját érzelmeink mélyebb megismerésére is ösztönözhetnek. Az írás pedig segíthet abban, hogy jobban megértsük és kifejezzük az érzéseinket.

Karen Swan – A rejtett ösvény című könyve nem a legromantikusabban indul. Tarát elárulja a pasija, akiben mindaddig tökéletesen megbízott. 10 év kell hozzá, hogy a nő feldolgozza a történteket, de Tara végül sikerrel veszi az akadályokat: új életet kezdett és talált valakit, aki szereti. De a sors próbára teszi, amikor újra elé sodorja azt a férfit, aki anno átverte. Tara nem térhet ki előle, mert olyan helyzetbe került, amelynek megoldásában csak rá számíthat.

A rejtett ösvény

A rejtett ösvény

Minden lépés visszavisz hozzád

Karen Swan
21. Század Kiadó, 2023.06.01.

Monique Roffey – A sziget sellője című romantikus regénye egy apró karibi faluban játszódik és egy nem mindennapi vonzalom, egy halász és egy sellő történetét meséli el. A hableányt, Aycayiát évszázadokkal korábban féltékeny asszonyok átkozták el. Azóta szeli a Karib-tenger hullámait. David megbabonázza a sellőt, aki miatta feladja rejtőzködő életmódját, de azonnal bajba is kerül, mert egy horgászverseny résztvevői kifogják és trófeaként közszemlére teszik. Aycayia a szárazföldön lassan, fájdalmas kínok között visszaalakul nővé, de az évszázados átkok hatásai alól nem tud szabadulni.

A sziget sellője

A sziget sellője

Monique Roffey
Könyvmolyképző Kiadó, 2023.05.18.
Arany pöttyös könyvek

Romantikus ajánlónkat egy magyar szerző kötetével zárjuk. Kővágó Sára – Római ajánlat című könyve egy olyan utazásról szól, amely minden tekintetben felforgatja a szereplők életét. Sophie élete maga a tökéletesség: imádja a munkáját, klassz barátai vannak és úgy érzi, megtalálta élete szerelmét egyetemi társa, David személyében. Ebbe az idillbe robban bele legújabb megbízása: egy utazás Rómába. Sophie nem akar menni. De egy nap mégiscsak az olasz fővárosban találja magát egy mogorva műkereskedő tolmácsaként. Sem Sophie, sem James Corner nem kívánja a másik társaságát. Az összecsiszolódás időszaka után azonban mindketten rádöbbennek: minden, amit eddig gondoltak egymásról és az életükről, illúzió volt csupán.

Római ajánlat

Római ajánlat

Kővágó Sára
NewLine Kiadó, 2022.