Nincs engedélyezve a javascript.

Szentesi Éva könyvei a Book24 kínálatában

szentesi_600x400.jpg

Szentesi Éva, akinek neve mára egyet jelent a nyíltsággal és a karcos iróniával, bloggerként kezdte, majd online újságíróként vált ismertté, valódi "self-made woman" lett. Gyermekkorától kezdve rajzolt, művészeti iskolákban szerzett képesítést, eredetileg díszlet- és jelmeztervezőként végzett, de az élet végül az írás felé irányította. 2011-ben indította el a Rúzs és Tükör nevű blogját, amelyben szerelemről, életmódról, világnézetről, férfiakról és nőkről írt, és ekkor kezdett el komolyabban foglalkozni az írással. 

Tehetsége gyorsan meghozta a sikert, rajongótábora mellett a szakma is felfigyelt rá. A blog indítása után fél évvel a Style.hu tulajdonosa felfedezte, először Kékharisnya című rovatot vezetett az oldalon, majd szerkesztővé, végül 2013-tól főszerkesztővé lépett elő. Ugyanebben az évben súlyos, áttétes méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Ez a súlyos betegség nemcsak fizikai, hanem lelki kihívások elé is állította őt. Szentesi Éva azonban nem adta fel. A küzdelméről, a betegségről és a gyógyulásról szóló tapasztalatait nyíltan megosztotta az olvasóival, és ezek az írások hihetetlen erőt és reményt adtak sokaknak.

Szentesi a betegségét nem tartotta magánügynek, hanem nyilvánosság elé lépett, és elindította rákellenes kampányát, ami több száz nőt ösztönzött szűrésre, közülük néhány esetben éppen időben fedezték fel a rákmegelőző állapotot. 

A kampány tízezrekhez jutott el, segítve a rászorulókat és hozzátartozóikat. Betegsége után munkahelyet váltott, és 2015 márciusától D. Tóth Kriszta felkérésére a WMN.hu főmunkatársa lett, ahol folytatta kampányát. 2016 januárjában TED előadóként debütált, és azóta is számos közösségnek tart előadásokat a betegségről, túlélésről, halálról, kitartásról és gyógyulásról.

Szentesi Éva könyvei nemcsak olvasmányok, hanem életleckék is. Az író személyes történetei és tapasztalatai olyan mély és őszinte módon vannak megírva, hogy az olvasók könnyedén azonosulhatnak velük, és inspirációt meríthetnek belőlük. Szentesi Éva művei emlékeztetnek minket arra, hogy az élet nehézségei ellenére mindig van remény, és hogy a kitartás és a bátorság minden akadályon átsegíthet. Írásai a teljes őszinteség, az irónia és a szarkazmus eszközeit használják fel a különböző témák és történetek boncolgatásához. Épp ezért az írónő művei, amennyire képesek nevetésre késztetni az olvasót, annyira csalnak könnyeket is az ember szemébe.

Ha igazán elgondolkodtató és hullámvölgyekkel teli könyveket keres, akkor Szentesi Éva könyveit nem szabad kihagynia: válogasson a szerző művei közül és rendelje meg őket a Book24 kínálatából!

Könyvajánló:

A mai naphoz nincsenek emlékeim

Szentesi Éva új kötetének főhőse képzeletben repülőre száll, hogy fentről vizsgálhassa önmagát, a testét, az életét. A testi és a lelki traumák utáni létezést, az őt körülvevő világot, a véletlenek összefüggéseit (amelyek csak messziről tűnnek véletlennek). Hogy milyen a viszonya a férfival, akivel él abban a sokféle vonatkozásban, ami az újrakezdést jelenti. 

Ahogy a mozaikszerű gondolatok összeállnak, kirajzolódnak egy olyan nő körvonalai, akin a közösségi média, a közvélemény elvárásai ejtenek sebet, sokkal nagyobbat, mint az egykori drasztikus műtéti beavatkozások. Mert mi marad nekünk, ha mindent megosztunk magunkról? Felsejlik ezzel párhuzamosan korunk is, amelyben szinte minden pusztulásra ítéltetett, de ezt nem veszi észre senki - még főszereplőnk is csak az új niacinamidos krémet reklámozza, miközben darabokra hullik a civilizáció.

A mai naphoz nincsenek emlékeim

A mai naphoz nincsenek emlékeim

Szentesi Éva
Open Books, 2024.05.27.

Merkúr a retrográdban

Az elveszett főhős két barátnőjével együtt csetlik-botlik a boldogsághoz vezető rögös úton. Összekavarnak a főnökkel, újabbnál újabb diétákba fognak, testi és lelki kezelésekre járnak. Cigarettafüstös konyhákban, borospoharak fölött vitatják meg az élet dolgait, számolnak be nagy hírekről, közben néha összeszólalkoznak, de támogatják egymást.

Merkúr a retrográdban

Merkúr a retrográdban

Szentesi Éva
Open Books, 2024.05.27.

Pedig olyan szépen éltek

Nyilánszki Mari hétéves. Egy Tisza-menti kisvárosban él, fullasztó, szeretet nélküli közegben. Kopogós cipőről, Barbie babáról és arról álmodozik, hogy az anyukája, amikor nagy ritkán hozzá szól egyáltalán, ne úgy szólítsa, hogy „Mari, fiam”. Nem csoda hát, hogy amint tud, elmenekül otthonról. Önmagát és a boldogságot keresi, de vajon képes-e a boldogságra az, akit olyan hosszú ideig csak boldogtalanság vett körül?

Pedig olyan szépen éltek

Pedig olyan szépen éltek

Szentesi Éva
Libri Könyvkiadó, 2022.