Nincs engedélyezve a javascript.
Bögrés sütemények

Bögrés sütemények

Piskótafélék, formasütemények, uzsonnafalatok, kalácsok hétköznapokra és ünnepekre

Jelenleg nem rendelhető
Korábbi ár:
687 Ft
Borító ár:
799 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
687 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom?” Ugye mindenkinek ismerős ez a kedves dal? Mi is énekeltük, ma pedig gyermekeink dúdolják nagy buzgalommal, ha elkezdődik az advent. Ünnep nincs kalács nélkül, legyen az aszalt gyümölcsökkel teli püspökkenyér havas karácsony reggelén, vagy csokitojással díszített húsvéti körfonat, akár kalásszal, pántlikával ékesített újkalács.
Leírás
Raktári kód:
126915
ISBN:
9786155237454
EAN:
9786155237454
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztókötés
Oldalszám:
160
Nyelv:
magyar
"„Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom?” Ugye mindenkinek ismerős ez a kedves dal? Mi is énekeltük, ma pedig gyermekeink dúdolják nagy buzgalommal, ha elkezdődik az advent. Ünnep nincs kalács nélkül, legyen az aszalt gyümölcsökkel teli püspökkenyér havas karácsony reggelén, vagy csokitojással díszített húsvéti körfonat, akár kalásszal, pántlikával ékesített újkalács. No és a hétköznapokban milyen jól esik a kis foszlós mazsolás, a márványos, a lekváros? A piskótákkal ugyanez a helyzet, lehet az négyszögű vagy kerek, tekert vagy emeletes, mindig örülünk neki. No és az uzsonnafalatok? Péksütemények, kiflik, kenyérkék, perecek, számtalan szemet gyönyörködtető forma, töltelék. Minden napra jut belőle, hogy megörvendeztesse fogyasztóját reggel csak úgy futtában bekapva, a tízórai kávéhoz szusszanás közben, egy gazdag leves után (mondván, ennyi bőven elég is), vagy délután, ha már a gyerekek megjöttek az edzésről és farkaséhesen követelik édes jussuk!
És mindez milyen frappánsan ki van találva, ha a hozzávalókat egyszerűen méricskélni sem kell, elő sem kell kapni a mérleget, csak a kakaós bögrét vagy a joghurtos poharat és kezdődhet a gyors összeállítás. Mert hiába is tagadnánk, nagyon be kell osztanunk az időnket mostanság. Igen, tudjuk, hogy lassan, tempósan kellene, nyugodtan, szépen, és kimérten. Igazodunk is, amikor lehet. De egy kis trükközéssel, legalább ilyen kis praktikákkal segíthetünk magunkon, hogy kényelmesebben, gördülékenyebben menjen a sütés. Fontos, hogy maradjon némi szusz bennünk, hogy végre összeülhessünk a „mindenki mesél este” programra. A bögrével mérés másik előnye, hogy kedvet kap hozzá az is, aki bátortalan a sütő körül. Hisz olyan egyszerű, kimérem ugyanazzal a bögrével a hozzávalókat, bekeverem, és máris mehet a sütőbe. (Recepttárunkat kiegészítettük a mérleghez ragaszkodóknak is pár ötlettel). Hopp, majd elfelejtettem mondani, a bögrés annyira gyakorlatias műfaj, hogy a kedvenceket érdemes legalább távirati stílusban bejegyezni a kézzel írott receptes füzetünkbe. Mindenkinek van ilyen? Ezután melegen ajánlom finomságainkkal együtt! És most emelem bögrém minden kedves sütemény körül sütkérező háziasszonyunkra!"
Vélemények