Nincs engedélyezve a javascript.
FIAT STANDARD

FIAT STANDARD
A mindent uraló pénzügyi rendszer alternatívái

Fordító:

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
8 798 Ft
Borító ár:
9 775 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
8 798 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

Gondolatébresztő és provokatív alapmű a modern fiat alapú pénzügyi rendszer megértéséhez
A fiat latin szó, jelentése "legyen (megcsinálva)". Az angol nyelvben a kifejezés a "hivatalos rendelet", "felhatalmazás" vagy "parancs" jelentésekkel bővült. Igen találó elnevezés a jelenlegi monetáris rendszerre, aminek fő jellemzője, hogy a piac helyett az állam diktál.
Leírás
Raktári kód:
217841
EAN:
9789635098248
Megjelenés:
2023.11.22.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
408
Méret [mm]:
150 x 232 x 20
Nyelv:
magyar
Gondolatébresztő és provokatív alapmű a modern fiat alapú pénzügyi rendszer megértéséhez

A fiat latin szó, jelentése "legyen (megcsinálva)". Az angol nyelvben a kifejezés a "hivatalos rendelet", "felhatalmazás" vagy "parancs" jelentésekkel bővült. Igen találó elnevezés a jelenlegi monetáris rendszerre, aminek fő jellemzője, hogy a piac helyett az állam diktál. A mai modern pénzek kivétel nélkül fiatpénzek. Ha mennyiségük növekszik, vásárlóértékük csökken.

A Bitcoin standard szerzője nemzetközi hírű közgazdász, aki ezúttal a fiaton alapuló monetáris rendszert veszi górcső alá. Szisztematikusan bemutatja a 20. századi történet és részletesen elemzi, hogy miként határozza meg a mindennapi életünket, az élelmiszerektől kezdődően az üzemanyagokig, illetve hogyan szövi át a tudományos kutatások és az oktatás minden szegmensét. A szerző véleménye a klímaváltozásról, a megújuló energiaforrásokról vagy éppen a vörös húsok fogyasztásáról elutasítva az elfogadott narratívákat több mint rendhagyó, sarkos állításaival azonban nem megbotránkoztatni akar. Azt szeretné, ha az olvasó is ráébredne, hogy a fék nélküli hitelezés, és a mennyiségileg végtelenül növelhető gyenge pénz, miként köti az életünket a központi bankok és az állami rendeletek béklyójába.
Vélemények