Nincs engedélyezve a javascript.
Mihalovich-tanulmányok

Mihalovich-tanulmányok
Egy pannon zeneművész két világ határán

Előrendelhető
Várható megjelenés:
2024.06.18.
Borító ár:
3 990 Ft
Bevezető ár:
3 032 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A millenniumi évek jellegzetes hősének, zeneszerzőjének, zene!politikusának, Mihalovich Ödönnek a műhelyébe ad betekintést a könyv. Pedig minden volt inkább, mint hős, a horvát főnemesi származású, Erkel és Bartók nemzedéke közötti átmeneti kor embere.
Leírás
Raktári kód:
221803
EAN:
9789636460228
Várható megjelenés:
2024.06.18.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
266
Méret [mm]:
158 x 226 x 30
Nyelv:
magyar
A millenniumi évek jellegzetes hősének, zeneszerzőjének, zene!politikusának, Mihalovich Ödönnek a műhelyébe ad betekintést a könyv. Pedig minden volt inkább, mint hős, a horvát főnemesi származású, Erkel és Bartók nemzedéke közötti átmeneti kor embere. Liszt és Wagner bizalmasai körében jellemes barát, ki!tűnő muzsikus, akit széleskörű irodalmi és esztétikai műveltség, a hatalom belső köreiben való okos diplomáciai eligazodás ké!pessége jellemzett.

A kiegyezés után induló pályáján megkapja a színvonalas zeneszerzői bemutatkozás lehetőségeit is, de ope!ráit, szimfonikus költeményeit csak az ínyenc beavatottak értik, és messze áll attól, akit a boldog békeidők sztárként ünnepeltek volna. Pedig saját kora Magyarországán Mihalovichot tekintik az Erkel-Mosonyi nemzedékét követő hazai zeneszerzés egyik legtehetségesebb képviselőjének. Liszt halála, Erkel nyugalomba vonulása után 1887-től mindemellett 32 éven át ő lesz a Zeneakadémia igazgatója, aki a meghívott tanárok, a zenei tehet-séggondozás általa képviselt modelljének köszönhetően hazá!jában európai rangú zenei életet teremt. Mindezek az érdemei azonban nem szorítják-e méltatlanul háttérbe a zeneművészt, a Liszt esztétikai elveit Bartók nemzedékének magas szinten átadó mestert?
A Mihalovich-életmű fő műfaját, négy operáját és zeneakadémiai működését bemutató fejezeteket gazdag jegyzetappará!tussal kísért felújított műjegyzék, szép képanyag kíséri.
Vélemények