Nincs engedélyezve a javascript.
A tudattalan testkép koncepciója és művészetterápiás vonatkozásai

A tudattalan testkép koncepciója és művészetterápiás vonatkozásai

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
2 272 Ft
Borító ár:
2 990 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
2 691 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A testünk révén kapcsolódunk a világhoz, és ez a testek között fennálló szociális viszony Maurice Merleau-Ponty "testköziség" fogalmával ragadható meg. Tapasztalatok alapján a pszichés fejlődés összefüggésbe hozható a testi elakadásokkal.
Leírás
Raktári kód:
222774
EAN:
9789636460921
Megjelenés:
2024.06.26.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
124
Méret [mm]:
158 x 226 x 20
Nyelv:
magyar
A testünk révén kapcsolódunk a világhoz, és ez a testek között fennálló szociális viszony Maurice Merleau-Ponty "testköziség" fogalmával ragadható meg. Tapasztalatok alapján a pszichés fejlődés összefüggésbe hozható a testi elakadásokkal. A "testre szabott" terápiás koncepciók a pácienseknek olyan stratégiákat nyújtanak, amelyekkel áthidalhatják az interperszonális űröket.


A művészetterápiában a belső koherencia erősítését szolgáló átmeneti tárgyak csökkentik a szorongást, és jelentős közvetítő funkciójuk van. Az analitikus pszichoterápia képes az archaikus struktúrákig visszanyúlni, ahogy Françoise Dolto esetpéldái mutatják a testhatárok és az énhatárok problematikus voltát tükröző kapcsolati mintákkal, sérülésekkel és vitális affektusokkal kapcsolatban. A kötet második része a testkép művészeti vonatkozásait vizsgálja, azaz hogy a művészeti alkotás miként mozgatja meg a bennünk szunnyadó emlékeinket, például egy művészetterápiás Bálint-csoportban.

Fehér Pálma Virág a nevelési tanácsadás és a felnőtt klinikum területén vezetett szomato-és művészetterápiás csoportokat rekreációs céllal. Felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichoterapeuta, jelenleg is Bálint-csoportot vezet háziorvosoknak. A Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság és az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete mellett a Sorig Khang International (mindfulness-technikát oktató szervezet) tagja. Egyetemi adjunktus a PPKE Fejlődés-és Klinikai Gyermeklélektan tanszékén. Terápiás praxisát a pszichoanalízis, elsősorban a kurrens német testpszichoterápiás módszertan, a filozófia és a művészetterápiák metszéspontján vezeti.

Bakondi Zsuzsa Magyar-portugál alapszakos bölcsész, pszichológus, klinikai és mentálhigiéniai, gyermek- és ifjúsági szakpszichológus jelölt. Diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte, jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen folytatja a tanulmányait, és szakértői bizottsági feladatkörben végez diagnosztikai feladatokat, a nevelési tanácsadás keretein belül pedig terápiás munkát.
Vélemények