Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar népi hímzések

Szállítás:
1-3 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
8 370 Ft
Borító ár:
9 300 Ft
Rendeléskor fizetendő online ár:
8 370 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Borító ár: A könyvön szereplő, a könyv kiadója által meghatározott ár

Korábbi ár: Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára

Rendeléskor fizetendő online ár: A rendeléskor fizetendő ár

Bevezető ár: Megjelenés előtt leadott megrendelésre érvényes ár

A szűr a magyar nép egyik legősibb és legkedveltebb, népdalokban leggyakrabban emlegetett ruhadarabja. Kizárólag férfiak viselik, leginkább a pusztázó nép, de ünnepi díszruhája a falusiaknak is, ahol még végképp ki nem ment a divatból.
Leírás
Raktári kód:
212806
EAN:
9786156385826
Megjelenés:
2023.03.20.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
391
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
400
Szigeti és nádudvari Györffy István (Karcag, 1884. február 11. – Budapest, 1939. október 3.) néprajzkutató, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

A szűr a magyar nép egyik legősibb és legkedveltebb, népdalokban leggyakrabban emlegetett ruhadarabja. Kizárólag férfiak viselik, leginkább a pusztázó nép, de ünnepi díszruhája a falusiaknak is, ahol még végképp ki nem ment a divatból. Könyvünk a cifraszűr különböző típusát hét fejezetben tárgyalja. A felosztás alapjául a díszítésmódot vettük, mert a szűrformák meglehetősen egyformák mindenütt. Az egész viseletterületen elterjedt nyakatlan szűrformától csak a bihari nyakas- és a dunántúli kaszás szűr különbözik. A bihari és dunántúli kanász szűr díszítésmódja is eltérő a többitől, ezért indokoltnak látjuk, hogy külön fejezetben tárgyaljuk. A hajdúsági, kun és palóc csak a díszítésmódjában különbözik egymástól.

A könyv az eredeti kiadás reprint változata. A kiadó közli a 88 színes, 80 egyszínű és a 200 szövegközi ábrát is, melyek az eredeti kiadásban megtalálhatóak voltak.
Vélemények