Nincs engedélyezve a javascript.

Merülj el, olvass hosszan! – 600 oldal feletti könyvek megrögzött könyvimádóknak

b24_blogcikkek_600x400_jpeg-2.jpg

Az idő nagy ellenség. Nehéz beosztani 24 órát, hogy mindig mindenre jusson időnk. De néha azért összejöhet, hogy több egymást követő napon van annyi szabadidőnk, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül vethetjük bele magunkat az olvasásba. Ezekre a kivételes időszakokra állítottuk össze a 600 oldal feletti kiadványokat tartalmazó könyvajánlónkat.


Egy hosszú könyv olvasásának is megvan a maga előnye és hátránya. Kezdjük ez utóbbival!

A hosszú könyvek hátránya

Egy minimum 600 oldalas könyv - legyen az egy fantasy, vagy akár egy klasszikus regény - elolvasása időbe telik. Nem is kevésbe. Kivéve, ha egyszer valamikor elsajátítottuk a gyorsolvasás technikáját. De valószínűleg kevesen vagyunk, akik ezt ténylegesen megtettük. Akkor viszont marad az időfaktor adta kihívás, amellyel szembe kell néznünk, ha egy hosszú könyvet szeretnénk elolvasni.

Előnyök

És mi a helyzet az előnnyel? Mert bizony az is van. Egy 600 oldalas könyvvel hosszabb ideig velünk maradnak a történetek, jobban belénk ivódik a cselekmény, a szereplők napokon át elkísérnek, a könyv világába való elmerülés tartósabb és hosszabb távú.

És akkor jöjjenek maguk az ajánlott könyvek!

Ajánlónk első kiadványa Sarah J. Maas Crescent City - Ég és lélegzet háza című epikus fantasy műve. Crescent City megmenekült, megmentői pedig egyébre se vágynak, mint egy kis békére és nyugalomra. De a sors a lázadók gyűrűjében más utat szán Bryce-nak és Huntnak, akik amúgy sem tudtak soha úgy igazán hallgatni, és az igazságért bármit hajlandóak és képesek voltak megtenni. Ez a múlt pedig megpecsételi a jövőjüket.

Crescent City - Ég és lélegzet háza - puha kötés - Crescent City 2.
23.png
Bestseller könyvek

Crescent City - Ég és lélegzet háza - puha kötés - Crescent City 2.

Sarah J. Maas
Könyvmolyképző Kiadó, 2022.11.18.
Zafír pöttyös könyvek

Mi más is lehetne a következő könyv a hosszú kötetek listájában, mint George R. R. Martin – Tűz és vér című fantasy regénye, ami a filmes könyvek világának egyik kiemelkedő alkotása. A könyv a Trónok harca eseményei előtti időszak történetét meséli el, amikor a Targaryen-ház az egymással vetélkedő királyságok fölé kiterjesztette a hatalmát. Élet és halál, küzdelem és visszavonulás, tűz és vér, szenvedély és agónia, mindez egy varázslatos és végzetes környezetben, ahol a sárkányok életre kelnek.

Tűz és vér
23.png

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó, 2022.08.15.

Lessünk be egy pillanatra a sci-fi könyvek világába is! Frank Herbert – Dűne című kötete a távoli jövőbe repíti el az olvasót. Az emberiség számtalan bolygót meghódított már az univerzumban, köztük a Dűnét is, amely bár számtalan veszélyt rejt, mégis a legértékesebb. Értékét a fénynél gyorsabb űrutazást és az emberi élet meghosszabbítását lehetővé tevő fűszer adja. Ennek a bolygónak az irányítását veszi át felsőbb parancsra az Atreides család ősi ellenségétől, a Harkonnenektől. A két család közötti háború elkerülhetetlen.

A Dűne gyermekei
23.png

A Dűne gyermekei

Frank Herbert
Gabo Kiadó, 2023.02.28.

Ken Follett - A katedrális című regénye nem a jövőbe, hanem a múltba vezet vissza, egészen pontosan a 12. századig. Ekkor kezdik építeni a kingsbridge-i katedrálist a helyi apátság számára. Az építőmester a zseniális Tom, aki a zűrzavaros, polgárháborús körülmények ellenére is megvalósítja a perjel elképzelését és felépíti a 123 méter magas templomtornyot. Közben pedig szerelembe esik, és azt is megtapasztalja, milyen a hűség, a bosszú, a hatalomvágy és az árulás íze.

A katedrális
23.png

A katedrális

Ken Follett
Gabo Kiadó, 2022.10.13.